HÄLSA ÄR EN UPPLEVELSE. HÄLSA ÄR ENERGI.

 

Vår hälsa är en balans mellan vårt fysiska, psykiska och sociala välbefinnande. Alla tre delar är lika viktiga och därför tar jag hänsyn till dem när jag personanpassar upplägg till mina klienter.

 

 

Om du är intresserad av att förändra din hälsa så kan du börja med att fylla i ett frågeformulär(kostnadsfritt).

För mig vara länge fitness synonymt med hälsa. Om man såg ut som en grekisk gud så mådde man väl likadant? Jag anammade delar av den extremsporten & länge bestod min träning till största delen av hård styrketräning & tuffa intervaller 5-6dagar/v. Tyvärr så reflekterar inte utsidans perfektion den inre hälsan.

Fitness är alltså inte synonymt med en balanserad hälsa.

 

För att må bra på alla plan behöver vi en balans mellan vår psykiska, fysiska och sociala hälsa. Den balansen fokuserar jag på i mitt arbete med mina klienter.

 

Att komma i balans tar tid och man måste det låta ta tid. Allt handlar om att förändra sina vanor och att se den långsiktiga aspekten av sin hälsa. Det finns ingen hälsosam "quick fix".

Det här är Trine, en klient och vän till mig som jag fick chansen att jobba med under 10v.

Hon var trött, svag, stressad och led av migrän så att hon varje månad var tvungen att stanna hemma från jobbet i 2-3dagar. Vårt mål var att skapa en bättre livskvalitet för henne.

Hon ville känna sig stark, full av energi och livsglädje samt att gå ner 10kg kilo i vikt.

 

Jag förändrade hennes kost radikalt och balanserade upp hennes fysiska aktivitet. Hennes resultat blev bättre än hon hade förväntat sig. Hon lyckades hälsomässigt gå ner 12,5kg i totalvikt, 10% i fett och hon blev starkare, snabbare och hon blev till och med av med sin migrän så hon kunde sluta ta sin medicin. Hon strålade av energi och hon sa själv att hon kände sig som en ny människa.

 

Trine är ett av många exempel på människor som genom sina hälsoförändringar får helt nya liv.

 

"Stora förändringar ger stora resultat, små förändringar ger små resultat"

På bilderna ser ni mig när jag vägde 90 respektive 80kg.

För 2år sedan gick jag upp 10kg i vikt och åt ganska ohälsosam mat under 5 månaders tid som ett expriment för att själv känna skillnaden i hur jag mår i en sund kropp gemfört med en ohälsosam kropp. Jag försökte träna minst 4ggr/v. Skillanden var enorm. Jag fick i mig mycket mer energi men jag blev trött, omotiverad, intellektuellt trög, lat, på gränsen till deprimerad, gasig, magknip, svampinfektioner och dålig hy.

 

För mig som vet hur det är att må och leva full av energi och livsglädje var det inget värdigt liv. Det var dock en otrolig erfarenhet och lärdom för mig om hur stora de hälsomässiga skillanderna faktiskt är.

 

När jag sen slutade äta ohälsosamt och drog ner ordentligt på socker, gluten och laktos så försvann sakta symptomerna en efter en.

 

När vi har inre balans så kommer den yttre figuren också förändras som "kronan på verket".

Copyright @ All Rights Reserved